Київ

У Києві за зиму зареєстрували більше температурних рекордів, ніж за весь 2022 рік

1368 0
Упродовж минулих зимових місяців зафіксували аж 17 температурних рекордів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

За даними спостережень, середня температура повітря за зиму склала -0,4°С, що вище кліматичної норми на 2,1°С. Цей період увійшов у вісімку найтепліших зим у Києві з 1881 року. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Зимові місяці у столиці були теплішими за норму: у січні зафіксували 16 рекордів температури повітря і встановлений її новий абсолютний максимум +13,2°С.

Найбільш холодним днем зими було 6 грудня, коли температура опустилась до -10,9 ºС, а найтеплішим – 1 та 2 січня, коли температура повітря піднялась до +13,2 ºС.

Опадів цієї календарної зими випало 107 мм, що склало 87 % кліматичної норми.

 

Яким буде перший місяць весни у Києві

За прогнозами, весна цього року в середньому буде сухою і прохолодною. Опадів очікується помітно менше, ніж в середньому. Середня температура березня становитиме 3°, також очікується 8 дощових днів.

Перший місяць весни буде досить прохолодним - у найтепліші дні очікується лише до +10°. Перші два тижні березня будуть холодними та переважно хмарними, з періодичними снігопадами. У третій тиждень потеплішає, а сонце буде показуватися частіше. В останні повернуться хмари й пройдуть невеликі дощі, але холодів не буде. Потеплішає у столиці ближче до середини квітня, тоді максимальна температура повітря сягатиме до 17-19°.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!