У Києві зафіксували аномально теплий січень: синоптики нарахували 16 температурних рекордів

541 0
Середньомісячна температура у січні 2023 була майже на три градуси вищою за норму.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Цього року тепло у січні побило безліч рекордів. Зокрема, січень увійшов у десятку найтепліших в Києві з 1881 року. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

«Середньомісячна температура повітря січня у Києві склала -0,3°С, що вище від кліматичної норми на 2,9°С», ‒   повідомили кліматологи.

За їхніми даними, найхолодніше було 7 січня, коли мінімальна температура знизилась під ранок до -10°С, а найтепліше ‒ 1 та 2 числа, коли максимальна температура підвищилась до +13,2°С, встановивши таким чином температурні рекорди. Як повідомляється, ці дні січня стали найтеплішими за 143 роки спостережень у столиці.

Загалом за місяць кліматологи зафіксували у Києві 16 температурних рекордів. Опадів у столиці випало лише 19 мм, або 51% від кліматичної норми. Цьогорічний січень посів 20 позицію у рейтингу найсухіших.

Нагадаємо, 18 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +7,3°С, що на 1,6°С вище рекордного значення температури для цього дня 1993 року. У Центральній геофізичній обсерваторії Срезневського тоді зазначили, що кліматична норма була перевищена на 9,8°С, що відповідало погоді початку квітня.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!