У Києві безкоштовно допомагатимуть людям зі стресовими станами, які спричинила війна

926 0
У центрі допоможуть людям, які перебували в зоні бойових дій, були в окупації або евакуйовані зі своєї домівки.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

8 червня у столиці розпочне роботу Київський міський кризовий центр «Соціотерапія», у якому безкоштовно надаватимуть спеціальну антистресову допомогу цивільним, котрі пережили кризові події під час загострення воєнних дій на території України. Про це розповідає директорка Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург. 

За її словами, в основу програми роботи з постраждалими у новому Центрі покладено авторську концепцію структурної кризової терапії. Звертатися до Кризового центру можуть усі, хто відчуває необхідність допомоги фахівців.

Читайте також: Де у Києві безкоштовно пройти навчання з домедичної допомоги

«До реабілітаційного курсу входять заняття із психологічної корекції у групах, індивідуальна робота з психологом, опанування технік самодопомоги при стресі, технік релаксації та багато іншого. Головна мета – ефективно допомогти людині з гострою стресовою реакцією, тривожними та депресивними розладами навчитися контролювати свій стан, адаптуватися та повірити в майбутнє, захотіти жити, а не існувати, змирившись із тим, що кожен день спричиняє біль та страждання», – пояснює директорка Департаменту.

Програма кризової терапії розрахована на 4 тижні. Важливо, що впродовж усього курсу необхідно перебувати в Центрі, адже така реабілітація передбачає повне «занурення» у процес. Проживання і харчування безкоштовні – так само, як і сам курс.

Телефони для довідок чи запису до Київського міського кризового центру «Соціотерапія»: (044) 524-89-90, (044) 258-68-91, (044) 524-44-71, (044) 524-34-93.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!