У Києві запрацювали табло з часом очікування громадського транспорту

897 0
Наразі табло працюють не по всьому місту.
Фото: ГІ Пасажири Києва

Фото: ГІ Пасажири Києва

У Києві запрацювали табло з часом очікування громадського транспорту, однак поки не по всьому місту. Про це повідомляють у громадській ініціативі «Пасажири Києва». 

«Київпастранс» частково відновив роботу інформаційних табло, які з травня не працювали і які попри скарги киян в 15-51 підприємство не хотіло відновлювати», – пояснюють там. 

На прохання відновити роботу табло, киянам, зокрема й представникам «Пасажари Києва», «Київпастранс» надсилав пояснення, що в умовах війни табло відключили, і їхній технічний стан невідомий. Однак наразі частина табло запрацювала.

«Точно вже працюють на Борщагівській лінії швидкісного трамваю та деяких зупинках тролейбусів», – наголошують у ГО «Пасажири Києва». 

Читайте також: У центрі Києва на будинку загорілася газова труба 

Додамо, що із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну електронні табло на зупинках у Києві не показували час прибуття громадського транспорту. Як повідомив виданню «Хмарочос» прессекретар «Київпастрансу» Олег Грищак, з початком повномасштабного вторгнення системи інформування про рух транспорту відключили з низки причин. 

Перша – неможливість дотримання фіксованого графіку руху через ситуацію в місті. Друга – безпекова складова, пасажирський транспорт на карті міг стати ціллю російської армії. 

Нагадаємо, у столиці пропонують скасувати зупинку громадського транспорту під час повітряних тривог. Відповідний проєкт рішення зареєстрували у Київській міській раді. Текст документа уже опублікований на офіційному сайті Київради, наразі він перебуває на розгляді профільних комісій.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!