Київ

У Києві запускають «Єдиний освітній простір» - закриту соцмережу для вчителів, учнів і батьків

1024 0
У кожного учня буде ID-профіль, до якого буде прив’язуватися освітня хронологія та історія навчальної успішності.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

В КМДА презентували платформу, що об’єднає всіх учасників освітнього процесу та відіграватиме роль спеціалізованої закритої соцмережі. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У новій системі у кожного учня буде ID-профіль, до якого буде прив’язуватися освітня хронологія та історія навчальної успішності. Платформа також дозволить перевести документообіг в електронний формат, тож освітня документація буде захищена від фізичного знищення та доступна в режимі онлайн. Впровадження системи передбачає комплексну перепідготовку освітніх працівників, що мають пройти курс з опанування системи.

«Серед переваг Єдиного освітнього простору: вдосконалення освітнього менеджменту, автоматизоване формування звітів, моніторинг освітнього процесу та діяльності, доступ до освітнього контенту та якісна взаємодія всіх учасників навіть дистанційно… Процес управління проєктами належить до циклічно замкнутих процесів, у яких важливу роль відіграє зворотний зв'язок, що забезпечує безперервний розвиток і синергетичне самовдосконалення», –  розказав директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко

Ще одним інструментом диджиталізації освітнього процесу стануть електронні журнали.

Згідно зі статистикою МОН України, із 298 тисяч учнів 46,4% навчаються дистанційно та 61,3 тис. перебувають за межами України, продовжуючи навчання онлайн.

Основним фокусом уваги департаментів наразі є нагальна потреба створити безпечне освітнє середовище у закладах освіти в штатному режимі та надзвичайних ситуаціях.

Для цього пріоритетним на 2023 рік буде забезпечення всіма засобами для змішаної форми навчання та наявність безперервного зв’язку і WI-FI в укриттях та бомбосховищах.

Нагадаємо, Львів став першим українським містом, яке запровадило електронні журнали та щоденники для всіх навчальних закладів.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!