У Києві знесли пам’ятник Пушкіну

1710 0
Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних Сил України.
Фото: Рух "Чесно"

Фото: Рух "Чесно"

У Києві знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних Сил України Денису Антіпову «Буку». 

Джерело: Рух «Чесно» 

«У Києві «втомився» Пушкін. На площі Слави невідомі знесли бронзове погруддя Олександра Пушкіна. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних Сил України Денису Антіпову «Буку». Відомий громадський активіст та викладач корейської мови у КНУ імені Тараса Шевченка загинув у травні 2022 в бою з російськими окупантами», – пояснюють там. 

Читайте також: У Києві ракетний удар по парку Шевченка завдав шкоди на понад 2 млн грн

Це погруддя було найстарішим пам’ятником Пушкіну в Києві. Його встановили у 1899 році викладачі й учні Києво-Печерської гімназії до сторіччя народження російського поета. Вони зібрали гроші та замовили пам'ятник у Петербурзі.

Нагадаємо, в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, минулого місяця Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!