У Києві з’явилася вулиця, названа на честь Морських піхотинців ЗСУ

1029 0
Раніше вулиця носила ім’я російського біолога і селекціонера.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

У столиці перейменували вулицю Мічуріна на вулицю Морських піхотинців.

Джерело: Київська міська рада 

«Вулицю Мічуріна назвали на честь російського біолога і селекціонера Івана Мічуріна. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» обрали нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 8 591 голос, набрала вулиця Морських піхотинців. Нову назву запропонували на честь Морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України», – пояснюють там. 

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення щодо перейменування вулиці Мічуріна на Морських піхотинців. Зміна назв міських об’єктів не передбачає переоформлення документів.

Читайте також: Сили оборони України знищили вже понад 200 дронів-камікадзе

Нагадаємо, раніше проспект Героїв Сталінграда перейменували на проспект Володимира Івасюка. Додамо, що в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, минулого місяця Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах.

Також додамо, що минулого тижня у столиці знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!