У Києві з’явилася вулиця, названа на честь полку «Азов»

5667 0
Раніше вулиця носила ім’я радянського воєначальника.
Вулиця Героїв полку «Азов». Фото: Київська міська рада

Вулиця Героїв полку «Азов». Фото: Київська міська рада

У столиці перейменували вулицю вулицю Маршала Малиновського в Оболонському районі на вулицю Героїв полку «Азов». Про це повідомляють у Київській міській раді. 

«Вулиця Маршала Малиновського була названа на честь радянського воєначальника Родіона Малиновського. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 19 823 голоси, набрала пропозиція – вулиця Героїв полку «Азов». Нова назва запропонована на честь героїчного полку «Азов», який обороняв Маріуполь», – пояснюють там.

Читайте також: Більше 10 ворожих дронів атакували Україну. Постраждало місто на Київщині

Після електронного голосування громадян та на основі експертних висновків перейменування підтримала міська рада. 

Нагадаємо, у процесі дерусифікації міських об'єктів у столиці планують перейменувати ще 44 вулиці, провулки, площі, бульвари та проспекти, назви яких пов'язані з російською федерацією. Такі проєкти рішень підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій. 

Так, в столиці зникли назви: Московський провулок, вулиці Карла Маркса, Клари Цеткін, Краснодарська, Майкопська та Жигулівська.

Натомість у процесі дерусифікації можуть з'явитись вулиці Генерала Кульчицького, Левка Лук’яненка, Максима Левіна, Кузьми Скрябіна, Дмитра Годзенка, Василя Стефаника, Павла Лі та Голди Меїр.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!