Київ

У Києво-Печерській лаврі розпочався процес 3D-сканування Троїцької надбрамної церкви

804 0
Отримані дані допоможуть відстежувати усі впливи на пам’ятку, зокрема й від вибухових хвиль.
Фото: Національний заповідник Києво-Печерська лавра / Facebook

Фото: Національний заповідник Києво-Печерська лавра / Facebook

7 червня у Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» розпочали Digital-проєкт у сфері 3D-сканування Троїцької надбрамної церкви. Про це повідомили у пресслужбі Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

«Сьогодні розпочався процес 3D-сканування Троїцької надбрамної церкви. Церква, побудована на початку XII ст., є єдиною повністю збереженою давньоруською пам’яткою Києво-Печерської лаври», – йдеться в повідомленні Національного заповідника.

Повідомляється, що сканування провели незважаючи на риштування і незавершені реставраційні роботи на об’єкті. Зазначається, що отримані дані допоможуть проводити геомоніторинг, для контролю та фіксації деформаційних процесів (зсуви, просідання тощо), а також відстежувати негативний вплив на пам’ятку від вибухових хвиль.

Нагадаємо, Комісія Міністерства культури та інформаційної політики завершила свою роботу та передала у користування державне майно Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра». Заповідник вже направив вимогу УПЦ МП про звільнення усього майна та передачу його Заповіднику протягом 3 робочих днів.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!