У Київ та область повертатися поки небезпечно

987 0
Про це заявляє і міська, і обласна влада.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Повертатись до Києва досі небезпечно. Ворог може бути непередбачуваним. Чим більше цивільного та незахищеного населення у місті, тим важче працювати військовим. Про це повідомляє голова Київської військової адміністрації Микола Жирнов. 

«На околицях розбирають завали будинків, тривають розмінування. Ми маємо бути напоготові, адже дії ворога можуть бути непередбачувані».  

Мер Києва Віталій Кличко додає, що загроза ракетних обстрілів міста не зникла. 

«Кияни, які виїжджали в інші міста, продовжують повертатися в столицю. Хто ще не вирушив додому, звертаюся: будь ласка, трохи зачекайте. Ще залишається ймовірною загроза обстрілів міста», – зазначив він.

Також варто враховувати, що через руйнування деяких обʼєктів інфраструктури до міста наразі важко добиратися.

Читайте також: У Київській області зводять міст через річку Ірпінь та розчищають Житомирську трасу

Схожа позиція і у Київської обласної військової адміністрації. В область, за словами керівництва адміністрації, наразі небезпечно повертатись. 

Там рятувальники продовжують очищувати територію від вибухонебезпечних предметів. Уже обстежили 7,1 га території, 45 об’єктів та 14 км доріг. Там виявили та знешкодили 1022 вибухонебезпечних предмети. Всього з початку робіт виявлено та знешкоджено 6883 одиниць.

Нагадаємо, у Києві за 40 днів повномасштабного російського вторгнення загинули 89 мирних жителів, поранені – 398. Також від ударів окупанта з 24 лютого у столиці пошкоджені 167 житлових будинків, 44 школи, 26 дитячих садків, 1 дитячий будинок, 11 адміністративних будівель.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!