Київ

У київській лікарні «Феофанії» онкопацієнти зможуть безоплатно проходити променеву терапію

1420 0
Така послуга діятиме у рамках пілотного проєкту у 2023 році.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Кабінет міністрів України продовжив дію пілотного проєкту, за яким "Феофанія" надаватиме послуги за Програмою медичних гарантій, тож у 2023 році онкопацієнти зможуть безкоштовно пройти променеву терапію у клінічній лікарні "Феофанія". Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельник.

З минулого року "Феофанія" в рамках пілотного проєкту надає медичну допомогу пацієнтам у разі гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда. Цього року медзаклад надаватиме безоплатні послуги ще й пацієнтам з онкологією. Уряд дозволив Феофанії укласти договір із НСЗУ на пакет "Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах".

Відтак договір з НСЗУ означає, що будь-який пацієнт, незалежно від того, де він проживає чи де зареєстрований, може отримати медичну допомогу за вказаними напрямами у "Феофанії" безоплатно.

Як повідомляють у "Феофанії", з січня по серпень 2022-го спеціалістами медзакладу за Програмою медичних гарантій було проліковано 267 пацієнтів з гострим інсультом та 206 хворих з гострим інфарктом міокарда.

Нагадаємо, відкрити "Феофанію", у якій лікувалися переважно держслужбовці, "для звичайних людей" міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко обіцяв наприкінці 2021- го, це, за його словами, мало дозволити госпіталізувати до "Феофанії" людей з інфарктами, інсультами, яких привозять на "швидкій" і, можливо, пацієнтів з іншими діагнозами.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!