У київській лікарні «Охматдит» новонародженому провели унікальну урологічну операцію

936 0
Хлопчик народився з дефектом передньої черевної стінки та відсутністю передньої стінки сечового міхура. Екстрофія сечового міхура трапляється один раз на 50 тисяч новонароджених.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

У київській лікарні «Охматдит» лікарі успішно провели операцію хлопчику, який народився з дефектом передньої черевної стінки та відсутністю передньої стінки сечового міхура. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.
 
Одразу після народження хлопчик потрапив до Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», до відділення хірургії новонароджених. У пацієнта була тотальна епіспадія (патологія геніталій, коли уретра повністю відсутня), патологія кісток тазу, міхурово-сечовідний рефлюкс та відсутність яєчок в калитці. Медики визначили, що малюку необхідна операція з формування сечового міхура та зведення лонних кісток, однак зробити це вдалося лише за 5 місяців, коли дитина досягла необхідної ваги в 5 кг.
 
 
Команда урологів сформувала сечовий міхур та зробила пластику шийки сечового міхура, щоб дитина в майбутньому утримувала сечу, звела лонні кістки тазу, опустили яєчка в калитку й зробила пластику пахових двобічних гриж. Операція тривала 4 години.
 
«Наступним кроком буде етапна корекція статевого члена, коли дитина досягне 1,2 року» діляться лікарі Максим Пономаренко та Аліна Пузько.
 
 
Нагадаємо, Охматдит є найбільшою дитячою лікарнею в Україні, у якій надають спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню.
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!