У лабораторії медуніверситету Львова почали робити ПЛР-тести на потужнішому обладнанні

2444 0
Кошти на обладнання виділили в самому університеті.
Фото: freepik

Фото: freepik

Експериментальний центр Науково-дослідний інститут епідеміології та гігієни ЛНМУ ім. Данила Галицького придбав нову систему для проведення ПЛР-тестів – AriaDx американської компанії Agilent Technologies за 723 тис. гривень. Про це повідомляє пресслужба ЛНМУ ім. Данила Галицького

Читайте також: Львівський університет увійшов до топ-трійки рейтингу за науковими досягненнями

«Це нам дозволило не лише збільшити кількість проведення аналізів, а й отримати певний «запас міцності». Річ у тім, що апаратура, на якій працювали до цього, придбали ще в 2010 році у межах українсько-американського проєкту зменшення біологічної загрози в Україні. При такому потужному навантаженні вона могла в будь-який час вийти з ладу, і ми ризикували залишитися без жодного резерву», – каже професор Борис Кузьмінов.

В університетську лабораторію надходять для обробки проби хворих з обласної інфекційної лікарні, військово-медичної служби, госпіталю прикордонних військ. Усі ці тестування проводять безплатно (обласний лабораторний центр забезпечує лише реактивами), кажуть в університеті.

Читайте також: У Львівському аеропорту почали робити ПЛР-тести на коронавірус

Нагадаємо, що в університеті віднедавна роблять ПЛР-аналізи студентам та співробітникам Львівського національного медуніверситету.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!