У лікарні на Навроцького відкриють відділення невідкладної допомоги

4000 0
Із міського бюджету на 2018 рік планують закупити відповідне обладнання для нового відділення.
Фото: mw2.google.com

Фото: mw2.google.com

У 8-й міській клінічній лікарні, що на вулиці Навроцького, 23, планують відкрити відділення невідкладної допомоги. Відповідні кошти на ремонт, який завершили минулого року, виділили на сесії міської ради сьогодні, 25 січня. Згідно зі змінами, до переліку об’єктів, видатки на які цього року будуть проводити за рахунок бюджету розвитку, на ремонт відділення нададуть 621 715 грн.

Читайте також: В Україні стартувала медреформа. Основні зміни. Інфографіка

«Ми зробили серйозну реконструкцію з метою створити відділення невідкладної допомоги. Це нове для України явище, адже в нас завжди були тільки приймальні відділення. Відділення задеклароване Законом України "Про екстрену медичну допомогу"», – повідомив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

За його словами, реконструкція тривала два роки. Цього року кошти, які виділили з бюджету, запланували використати для закупівлі відповідного обладнанння, після чого підбиратимуть медперсонал. 

Читайте також: Володимир Зуб про те, що зміниться для львів’ян у медицині

Згідно з Законом України «Про екстрену медичну допомогу» відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги –структурний підрозділ багатопрофільної лікарні, в якому у цілодобовому режимі забезпечується надання екстреної медичної допомоги. Відділення має цілодбово приймати пацієнтів та проводити, за необхідності, їх госпіталізацію. Крім цього у відділенні проводять сортування пацієнтів та ранню госпіталізацію. 

Відділення повинно мати три окремі входи: для приймання хворих, доставлених швидкою, для пацієнтів, які звертаються самостійно або госпіталізуються за планом та для хворих із інфекційними захворюваннями. 

Вікторія Ейсумнт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!