У лікарні швидкої допомоги пояснили, чому у них понад пів сотні хворих на Сovid-19 медиків

10858 0
Навантаженість на лікарню зросла утричі.
Фото: Лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Лікарня швидкої медичної допомоги

На коронавірус у лікарні швидкої допомоги захворіли 56 медпрацівників. Як пояснив Тvoemisto.tv головний лікар медзакладу Олег Самчук, це пов’язано з тим, що лікарня приймає величезну кількість пацієнтів зі всієї області в ургентному стані. І яким би не був захист, уникнути цього не вдасться.

Читайте також: У Львові вже 100 медиків, хворих на Covid-19. Половина – із лікарні швидкої допомоги

«Медики інфікувалися протягом останнього часу, це не відбулося за два-три дні. Дехто вже одужав. Це пов’язано з тим, що ми лікуємо велику кількість ургентних пацієнтів по цілій області. До нас поступає маса пацієнтів на операції. Кількість операцій зросла утричі. Ми лікуємо пацієнтів з ургентною патологією, також хворих на коронавірус. Тому це закономірність, що якийсь відсоток наших працівників, хоч якби вони не застерігалися, на жаль, заражається», – пояснює лікар.

За його словами, частина медиків заразилися усередині лікарні, а частина поза медзакладом, про що свідчить зібраний епіданамнез.

«Всі лікарні закриті. Були визначені лікарні, які борються з коронавірусом. Але в той же час ургентних пацієнтів, які мають інсульт, інфаркт чи кровотечу, і є заражені, лікуємо тільки ми», – зазначає Олег Самчук.

Лікар каже, що із засобами індивідуального захисту проблем немає, їх постійно довозять, як за кошти бюджету, так і завдяки благодійникам.

«Ми засоби індивідуального захисту оновлюємо, обробляємо дезінфікуючими засобами поверхню, але це інфекція, від якої в кожній країні медики заражаються», – констатує Олег Самчук.

Читайте також: На Львівщині запустили страхування для медиків на випадок інфікування. Які умови

Головний лікар каже, що частина пацієнтів є безсимптомними і не знають, що вони заражені. А аналізи на Сovid-19 приходять через 3-5 днів. Попри це медики із кожним пацієнтом поводяться як із потенційно зараженим на коронавірусом, наголошує медик.

Більшість інфікованих медпрацівників лікарні лікуються вдома, перебувають на самоізоляції, є й такі, в яких ПЛР-результат позитивний, але хвороба протікає безсимптомно.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!