У лікарні швидкої допомоги уже 66 захворілих медиків на Covid-19. Що відомо

5289 0
Лікарня надає невідкладну медичну допомогу в умовах короновірусної пандемії.
Фото: Олег Самчук

Фото: Олег Самчук

У лікарні швидкої допомоги уже 66 підтверджених випадків інфікування медпрацівників. У жодного з них немає тяжкого перебігу недуги. Про це повідомив головний лікар Олег Самчук.

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

19-теро лікуються у стаціонарах обласної інфекційної лікарні та міської лікарні №8. Їхній стан - середньої тяжкості. 43 медики із легкою формою недуги перебувають вдома, дехто взагалі безсимптомний.

Четверо уже одужали, отримали негативні результати ПЛР-тесту. Раніше ще 4 медпрацівники отримали по два негативні результати ПЛР-тесту, то ж вони повертаються до роботи.

У лікарні, як уточнив Олег Самчук, понад пів тисячі пацієнтів. А Центр хірургії давно уже переповнений. За словами голвовного лікаря, медики виснажені, але ніхто не скаржиться.

Читайте також: У лікарні швидкої допомоги пояснили, чому у них понад пів сотні на Covid-19

Як раніше зазначив у коментарі Тvoemisto.tv головний лікар медзакладу Олег Самчук, така кількість захворілих медиків пов’язана з тим, що лікарня приймає величезну кількість пацієнтів зі всієї області в ургентному стані. І яким би не був захист, уникнути цього не вдасться. Кількість операцій зросла утричі.

За його словами, частина медиків заразилися усередині лікарні, а частина поза медзакладом, про що свідчить зібраний епіданамнез.

Нагадаємо, що у Львові вже понад 100 медиків, хворих на Covid-19, половина з них – із лікарні швидкої допомоги.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!