У Лікарні швидкої допомоги вертолітний майданчик переобладнають під автопарковку

7483 0
Облаштування парковки на місці тимчасового вертолітного майданчика обійдеться у 10 млн грн.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Тимчасовий вертолітний майданчик у Лікарні швидкої допомоги Львова перетворюють на парковку для автомобілів. Для цього з міського бюджету пропонують виділити 4 млн грн. Натомість для облаштування посадкового майданчика є окреме місце та розроблений проєкт, однак наразі немає коштів на його будівництво. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив депутат, член комісії з питань фінансів і планування бюджету ЛМР Валерій Веремчук.

Читайте також: Львівські медики досі без гелікоптера для евакуації. Коли проєкт запрацює знову

Облаштування парковки обійдеться в 10 млн грн. Фінансування відбувається з різних джерел. Зокрема, у міста лікарня просить виділити 4 млн грн.

«4 млн грн – це не повна сума. Часткову суму лікарня заплатила з коштів, які вони отримали від НСЗУ. Ще частина – з міського бюджету. Також залишається борг перед підрядником, тому важливо зараз ці кошти йому додати», – каже депутат.

Наразі ведуться додаткові роботи, оскільки на місці влаштування парковки з однієї сторони є схил, там встановлюють додаткову стінку, аби не сталося зсуву.

Читайте також: Львівська лікарня швидкої допомоги хоче встановити фонтан за півмільйона гривень

Попередньо йдеться про кілька сотень наявних паркомісць. Відвідувачі зможуть залишити автомобіль до пів години безкоштовно, далі – 15 грн за годину. За словами Валерія Веремчука, точну кількість місць, як і вартість оплати в мерії ще будуть обговорювати.

«Це кошти, які будуть офіційно заходити через паркомат, в лікарню. Тим ми зменшимо фінансування з бюджету. Питання в тому, чи ми платимо десятки мільйонів з наших податків, незалежно від того чи паркуєтемось там чи ні, або це частково візьмуть на себе люди, які користуються цими послугами», – коментує депутат.

Водночас як повідомили  Tvoemisto.tv у пресслужбі лікарні, на місці вертолітного майданчика й раніше була парковка для їхніх працівників. Місце для посадки вертольота функціонувало тимчасово. Паркомати установа вже має. Ще потрібно закупити обладнання для відеоспостереження.

Читайте також: У Львові вперше застосували апарат ШВЛ в повітрі

Зазначимо, що для будівництва нового майданчика треба близько 25 млн грн, однак коштів наразі недостатньо. Раніше повідомляли, що вертолітний майданчик біля лікарні швидкої допомоги мав з'явитися до кінця 2021 року. 

Також лікарня просить виділити 3,5 млн грн на облаштування об’їзду для автомобілів швидкої допомоги, аби скоротити час довезення хворих до лікарні та повернення «швидких» до бази екстреної медицини і ще півмільйона на облаштування фонтану.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!