У Covid-лікарнях Львівщини перевірять стан кисневого обладнання

1092 0
Упродовж місяця комісії проведуть моніторинг усіх закладів охорони здоров’я в області, призначених для використання кисневих станцій та кисневих мереж.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

У 24 закладах охорони здоров’я на території Львівщини, які можуть надавати допомогу хворим на Covid-19, перевірять стан кисневого обладнання та протипожежної безпеки. Перевірку зініціювали після трагедії, що сталась на Прикарпатті, коли у Косівській центральній районній лікарні стався вибух у реанімаційному відділенні і де загинули чотири людини. Про це зазначив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: Чому у Львові та області не вдалося досягти обіцяного колективного імунітету від Сovid-19. Пояснення

За його словами, керівники медичних установ повинні провести інспектування усіх кисневих мереж на місцях та зробити ревізію резервних та автономних джерел електроживлення. Усе заради того, щоб уникнути подібних ситуацій та не допустити людських жертв.

Відтак, на базі районних державних адміністрацій Львівщині створять сім комісій, які упродовж місяця повинні провести моніторинг усіх закладів охорони здоров’я в області, призначених для використання кисневих станцій та кисневих мереж.

Нагадаємо, що 28 грудня від вибуху в реанімації Косівської центральної районної лікарні загинули люди, а також є постраждалі. У реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів. Повітря було перенасичене киснем, тому ймовірна причина пожежі в лікарні – взаємодія з відкритим вогнем.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!