У лікарнях Львова вводять обмеження через карантин. Про що йдеться

3737 0
Зокрема, у медичних закладах на цей період призупинили планову госпіталізацію хворих.
Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

Фото: Вікторія Андрєєва/Твоє місто

На період карантину через коронавірус та з метою профілактики в медзакладах Львова вводять обмеження. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Зокрема у лікарнях призупинили планову госпіталізацію хворих, заборонили партнерські пологи й допускатимуть чоловіків у родзал лише після перевірки, обмежили відвідування станціонарних хворих, включно з породіллями й дітьми. Якщо ж родичі хочуть відвідати пацієнтів, вони мають одягати медичні маски та пройти дистанційну термометрію.

Читайте також: Які пункти пропуску можуть закрити на Львівщині. Перелік

Виклики додому до пацієнтів з температурою 38ºС і вище забезпечуватимуть засобами індивідуального захисту, а також запроваджують практику попереднього телефонного зв’язку з записаними на прийом пацієнтами, щоб виявити, чи не має він ознак грипу та ГРВІ та чи не прибув останнім часом із країн, де є випадки захворювання на коронавірусо 2019-nCoV.

При входах пацієнтів у лікарні температуру вимірюватимуть дистанційно інфрачервоними термометрами. Дистанційно також консультуватимуть деяких вагітних та дітей першого року життя. За необхідності планові огляди проводитимуть удома.

Читайте також: Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

Вагітним, які перебувають на обліку, двічі на тиждень телефонуватимуть, щоб з’ясувати, чи не мають вони ознак грипу та ГРВІ.

Пацієнтів лікарень із соматичною патологією та ознаками ГРВІ мають розділити, а кабінети для прийому працюватимуть у дві зміни з 30-хвилинною перервою, щоб проводити там вологе прибирання.

У міському штабі обіцяють мінімізувати присутність пацієнтів у клініках та заборонити перебування студентів медичних навчальних закладів у стаціонарних відділеннях, особливо дитячих та пологових відділеннях: заняття проводитимуть виключно в аудиторіях.

Медзаклади дезінфікуватимуть ретельніше, а палати з пацієнтами провітрюватимуть кожні 15-20 хв.

Нагадаємо, що від сьогодні, 12 березня, у Львові та інших областях України розпочався карантин, що триватиме до 3 квітня. Його запроваджують, аби запобігти поширенню коронавірусу. Що він передчає, читайте детальніше у матеріалі Tvomisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!