У лікарнях Львова виник дефіцит експрес-тестів для виявлення антигенів коронавірусу

1583 0
Зараз лікарні не мають можливості закуповувати тести власними силами, тому витрати падають на плечі пацієнтів та їхніх родичів.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У лікарнях Львова виник дефіцит експрес-тестів для виявлення антигенів, які дозволяють за лічені хвилини виявляти у пацієнтів коронавірус. Цю проблему, за словами керівника постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР Валерія Веремчука, медики озвучили учора, 26 жовтня, на засіданні.

Зараз лікарні не мають можливості закуповувати ці тести власними силами, тому витрати падають на плечі пацієнтів та їхніх родичів, які змушені купувати їх самостійно. Один такий тест коштує близько 450 грн.

Читайте також: Нам бракує мишей. Як у Львові розробляють вакцину від коронавірусу

«Коли людина потрапляє в лікарню, то проведення такого тесту є необхідністю. Лікарі можуть за 10-15 хвилин отримати результат, щоб не наражати на небезпеку інших пацієнтів та медичних працівників. Потрібно запобігти спалаху вогнищ захворювання у нековідних відділеннях лікарень», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Управління охорони здоров’я ЛМР очікує централізованих поставок експрес-тестів наприкінці жовтня – початку листопада. Однак, Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv Валерій Веремчук, планують напрацювати механізм вирішення питання швидше. Наприклад, щоби через комісію надзвичайних ситуації або на сесії міської ради виділити кошти для лікарень та закупити необхідну кількість експрес-тестів. Зараз кожна лікарня має визначити свою потребу в тестах та передати в управління.

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

Нагадаємо, що Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 30 жовтня 2021 року встановила «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Львівської та ще шести областей. Про те, що може змінитися при запровадженні «червоного» рівня епідемічної небезпеки читайте тут

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!