Політична реклама

У лікарнях Львова збільшилися черги до кардіологів

1570 0
Вересень зазвичай входить до переліку найбезпечніших та найспокійніших періодів у році для хворих на гіпертонію, кажуть лікарі-кардіологи. Однак цього року низька температура повітря, високий атмосферний тиск і холодні дощі прийшли значно раніше, принісши із собою не лише застуду, але й різке погіршення самопочуття гіпертоніків.

Черги до кардіологів та кардіохірургів збільшилися, також побільшало і покупців в аптеках.  Аптекарі кажуть, що останнім часом ліків від гіпертонії продали більше, ніж популярних восени протизастудних препаратів.

Вберегтися від серцево-судинних  захворювань або хоча б покращити свій стан можна лише змінивши спосіб життя, повідомив Твоє місто головний кардіолог Департаменту охорони здоров’я ЛОДА  Степан Павлик. Лікар стверджує, що тільки  третина хворих відвідує лікарів та активно лікується.  Натомість більшість хворих чекають поки недуга пройде сама.

За словами Степана Павлика, люди ведуть малорухливий спосіб життя, курять, вживають алкоголь, а потім дивуються, що в них піднімається тиск. Треба перш за все змінювати спосіб життя на здоровий чи принаймні здоровіший, а вже потім починати лікуватися, радить лікар.

Нагадаємо, в Україні триває проект, завдяки якому люди, хворі на гіпертонію, мають можливість за відповідними рецептами купувати гіпотензивні препарати за зниженими цінами.

Перелік аптек, які беруть участь у проекті. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!