У ЛКП «Лев» з’явилося сучасне обладнання для операцій

1448 0
Обладнання було придбано на кошти німецької благодійниці Крісти Бекер.
Фото надано ЛКП "Лев"

Фото надано ЛКП "Лев"

Львівське комунальне підприємство «Лев» придбало комплекс сучасного обладнання для проведення ветеринарних операцій. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Згідно з повідомленням, обладнання для Першої комунальної ветеринарної клініки було придбано на кошти німецької благодійниці Крісти Бекер. Завдяки її пожертві підприємство отримало концентратор кисню, кардіомонітор пацієнта, інгаляційну установку для наркозу, шприцевий насос для оперування тварин.

«Комплекс з інгаляційним наркозом дозволяє легко і безболісно вводити тварину в наркоз і в будь-якій ситуації швидко та контрольовано приводити її до тями. Наркоз глибокий, тож тварина не відчуває болю, легко переносить його, тому цей метод дозволяє комфортно проводити довготривалі операції», – сказав ветеринарний лікар-хірург ЛКП «Лев» Юрій Скочипець.

Читайте також: Друг на годину. Фотопрогулянка з песиками з ЛКП «Лев»

Завдяки кардіомонітору лікарі ЛКП «Лев» зможуть відслідковувати життєві показники тварини: серцеву активність, насиченість крові киснем тощо та бачити чіткі цифри та діаграми, що дасть змогу комплексно оцінити стан пацієнта на будь-якому етапі операції.

«Газ, яким вводимо тварину в наркоз, не накопичується в її організмі, не викликає поганого самопочуття. Крім того, якщо собака чи кіт старшого віку, має порушення серцевої діяльності, не переносить певних медичних препараті, єдиним виходом для операції, що врятує його життя, може стати саме інгаляційний наркоз», – додав він.

Читайте також: Дай лапу, покажи жетончик. Як працює реєстрація тварин у Львові

Перша комунальна ветлікарня стала другою у Львові з подібним обладнанням. Команда лікарів-ветеринарів пройшла відповідне навчання та розпочала застосовувати його у роботі. Закупівля комплексу обладнання обійшлась у 5 тисяч євро.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!