У ЛМР кажуть, що «коронавірусні» лікарні Львова заповнені на 95%

8692 0
У 1-й лікарні – понад 80 осіб, і ще 70 осіб перебувають у 8-й міській лікарні.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Керівник управління охорони здоров’я Львова Володимир Зуб заявив про те, що лікарні міста заповнені на 95%. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Читайте також: Чи справді Львівщина перейшла пік коронавірусу

Він каже, що зараз ситуація у місті стабільна, бо у попередні тижні за добу фіксували 70, 80 і навіть 100 випадків коронавірусу, зараз їх стало менше – 46, 32, 31, а за останню добу – 54.

«Але це не означає, що ситуація пішла на спад, тому що в наші стаціонари дуже багато пацієнтів поступають щодня, в нас фактично заповненість сьогодні в міських установах становить 95%, і хоча ми виписуємо кожен день пацієнтів, але водночас рівно стільки ж до нас і поступає», – каже Володимир Зуб.

За його словами, в лікарні швидкої допомоги, що теж недавно почала приймати хворих на коронавірус, перебуває 70 осіб, із них 5 – в реанімації, 4 – на апараті штучної вентиляції легенів.

«У 1-й лікарні – понад 80 осіб, і ще 70 осіб перебувають у 8-й міській лікарні», – додав він.

Водночас, за даними МОЗ, завантаженість ліжок на Львівщині становила  42,95%, що не перевищує допустимий показник у 50%.

Читайте також: Час нових рішень або Чи можна відкривати дитячі садочки у Львові

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не будуть повертати тотальний суворий карантин, навіть якщо кількість активних хворих зросте.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!