У ЛМР перевірять, чи справді у Львові хочуть знести спорткомплекс на Зеленій

2539 0
У 2019 році компанія «Трентова ЛТД» отримала в оренду на 10 років 0,1912 га землі на вул. Зеленій, 59 для обслуговування спортивного корпусу.
Фото: lvivcenter.org

Фото: lvivcenter.org

Будівлю спорткомплексу на Зеленій, 59 хочуть знести. Про це повідомила львівська екскурсоводка Наталія Гладілова, пославшись на колишніх працівників спорткомплексу.

У пресслужбі ЛМР Tvoemisto.tv повідомили, що місто не видавало дозволів на реконструкцію чи будівництво за цією адресою. Водночас, як повідомив заступник міського голови з питань розвитку, кілька тижнів ФСТ «Динамо», якому до 2014 року належав спорткомплекс, попередило всіх, хто там займався, що комплекс закривають на реконструкцію.

У 2014 році ФСТ «Динамо» продало спорткомплекс ТзОВ «Трентова ЛТД», що своєю чергою шість років давало в оренду «Динамо» приміщення за 1 грн. У 2019 році компанія «Трентова ЛТД» отримала в оренду на 10 років 0,1912 га землі на вул. Зеленій, 59 для обслуговування спортивного корпусу.

Андрій Москаленко запевняє, що компанія не зверталася до міста за містобудівними умовами та обмеженнями на реконструкцію спорткомплексу чи будівництво нової будівлі на його місці.

Завтра на місце має виїхати міське ДАБІ, хоч роботи там не починали. Також управління охорони історичного середовища планує внести будівлю до переліку щойно виявлених пам’яток.

Згідно з даними Youcontrol, ТзОВ «Трентова ЛТД» зареєстрована у Львові на Пасічній, 95. Основним видом діяльності вказане консультування з питань комерційної діяльності й керування. Кінцевими власниками зазначені львів’яни Вікторія Костюк та Павло Нестерко, а засновником польська компанія «Віта Холдінг Компані».

Додамо, що палац спорту «Скейтінґ-рінґ» збудували у 1911 році за проєктом архітекторів Юліана Пінкерфельда та Генрика Заремби. Нині тут є два тенісні корти, зали атлетики та реабілітаційний центр.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!