У ЛОДА кажуть, що «карантин вихідного дня» допоможе розірвати ланцюг зараження Covid-19

2102 0
Такий вид обмеження у ЛОДА вважають кращим за варіант весняного карантину.
Photo by Arturo Rey on Unsplash

Photo by Arturo Rey on Unsplash

У дні, коли люди не працюють, збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення. Тому карантин вихідного може знизити показники інфікування. Про це сьогодні на брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Один з елементів розірвання епідланцюгу  мінімізувати стосунки та контакти між людьми. Це може дати позитивні результати. Оскільки повернутись до варіанту весняного карантину зараз доволі складно, гадаю, варто спробувати такий вид обмежень», – пояснив він.

Читайте також: Як у Львові терміново розгортають новий Covid-корпус. Фоторепортаж

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я України Степанов заявив, що карантин вихідного дня в Україні може почати діяти 14-15 листопада. Він пояснив, що працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт. Степанов припустив, що уже нині показник захворюваності на коронавірус в Україні перевищить 10 000 випадків.

МОЗ також пропонуватиме повністю заборонити масові заходи, закрити спорт-комплекси й басейни, у ТРЦ дозволити працювати виключно магазинам, закривати порушників карантину. При цьому у відомстві хочуть дозволити функціонування дитсадків у «червоній» зоні, а також дати можливість учням початкових класів відвідувати школу. Учнів 5-11 класів у міністерстві рекомендують відправляти на дистанційну освіту. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!