У ЛОДА назвали лікарні, які найбільш завантажені хворими із Covid-19

4601 0
Лікарні області заповнені на 62,5 %
Фото: Центр легеневого здоров

Фото: Центр легеневого здоров'я

Лікарняна мережа області, яка призначена для лікування хворих із Covid-19, станом на 10 листопада, завантажена на більш, ніж 62 %, про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Заповненість ліжкової мережі медичних закладів області становить 62,5%. У середньому щоденно госпіталізовують 180-200 пацієнтів. Усі пацієнти, які потребують госпіталізації за клінічними показниками, отримують необхідну медичну допомогу», – наголосив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

На стаціонарному лікуванні в медичних закладах області перебуває 1143 особи, з них 149 – у реанімаційних відділеннях, 39 – на апаратах ШВЛ.

Читайте також: У міській лікарні Нового Роздолу прийматимуть хворих на Covid-19 

Найбільш завантаженими медичними закладами, які надають допомогу пацієнтам з Covid-19, є Лікарня швидкої допомоги, там перебуває 178 пацієнтів, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи, там лікують 205 людей. Також 189 пацієнтів перебувають у Центрі легеневого здоров’я, 175 – у Львівській обласній інфекційній лікарні, 122 – у 8-й міській клінічній лікарні.

Серед районів області найбільше пацієнтів лікують у Новояворівській міській клінічній лікарні, а також у Стрийській міській лікарні.

Орест Чемерис також зазначив, що якщо ситуація стрімко погіршуватиметься до лікування пацієнтів із коронавірусною хворобою залучатимуть студентів–медиків, вони працюватимуть під наглядом старших лікарів.

Він також додав, що необхідну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою надають і медики бригад швидкої допомоги.

Читайте також: Чи є місця для хворих на коронавірус у лікарнях Львова

«За даними Центру екстреної медичної допомоги, вони щоденно отримують сотню та більше викликів до пацієнтів з підозрою на коронавірус та підтвердженим захворюванням. Бригади швидкої допомоги забезпечують усі необхідні виїзди до всіх пацієнтів. Надають допомогу на місці, або ж за необхідності транспортують до визначених лікарень», –  зазначив Орест Чемерис.

Нагадаємо, що спорткомплекси у Львові та «Арену Львів» розглядають для організації тимчасових мобільних госпіталів для прийому хворих із коронавірусом.

Додаткові 300 місць для госпіталізації хворих за півтори місяці розгорнуть у колишньому протитуберкульозному диспансері на вулиці Боя-Желенського.

Зараз на Львівщині задіяно 30% ліжкової мережі, однак цю цифру мають довести до 50%, розглядають заклади охорони здоров’я, де можна швидко налагодити кисневу мережу.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!