У ЛОДА обіцяють до кінця тижня протестувати на коронавірус всіх, хто повернувся з-за кордону

2973 0
Наразі тестування провели тільки у Пустомитівському районі.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

До кінця тижня у Львівській області мають намір протестувати усіх, хто повернувся додому з-за кордону упродовж останніх двох тижнів. Про це сьогодні, 31 березня, на брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Читайте також: У Львові у ще двох водіїв комунального транспорту експрес-тести знайшли коронавірус

«Враховуючи ті 6 тисяч експрес-тестів, які надійшли нам як гуманітарна допомога, голова ОДА розпорядився розпочати масове тестування мешканців у розрізі всіх адмінтеродиниць. Сьогодні прийняли рішення затвердити мобільні групи і провести тестування із залученням сімейних лікарів та лікарів районних лікарень, службових автомобілів, щоб охопити всіх мешканців, які повернулись з-за кордону. До кінця тижня стоїть завдання протестувати всіх осіб по області, які повернулися з-за кордону», – розповів Іван Собко.

Вчора, 30 березня, 4 мобільні групи провели 70 тестувань у Пустомитівському районі. На щастя, випадків інфікування не зафіксували. 

За словами Івана Собка, ЛОДА також очікує 20 тисяч експрес-тестів від ІТ-кластеру для тестування медиків, соціальних працівників та службовців, які мають ризик заразитися вірусом.

Читайте також: Біля обласних лікарень розгорнули намети для перевірки пацієнтів із підозрою на коронавірус

«Це дасть можливість бачити, на яких територіях, селах є відповідні позитивні тести, де люди можуть мати вірус, і відповідно посилити заходи в частині дотримання карантинних заходів, щоб зменшити поширення цього вірусу».

За словами посадовця, в області місцеві бюджети закумулювали 295 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом.

«Ми зараз відпрацьовуємо питання наповнення засобами захисту, обладнанням та додатквовими точками кисневого доступу у кущових лікарнях області», - підсумував він.

Зазначимо, що упродовж ночі і вранці 31 березня у Львівській області з підозрою на коронавірусну інфекцію звернулися ще 8 осіб. Зараз на лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 52 особи. На самоізоляції знаходяться 111 осіб.

В Україні станом на 31 березня 549 людей заразилися коронавірусом.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!