У ЛОДА пояснили, чому інфекційна лікарня у Львові просить допомоги у волонтерів

7834 0
Кажуть, це світова практика.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Т. в. о. директора департаменту охорони здоровя ЛОДА Андрій Васько та заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник під час брифінгу сьогодні, 19 березня, розповіли, чому учора був оголошений збір допомоги для медзакладу.

Читайте також: Яка ситуація з апаратами ШВЛ та з точками доступу до кисню на Львівщині

За словами Ігоря Берника, інфекційна лікарня у Львові забезпечена усім необхідним для працівників – засобами індивідуального захисту, засобами для дезінфекції тощо. Але у майбутньому, коли може зрости притік хворих, каже Андрій Васько, лікарні може знадобитись допомога волонетрів, наприклад, купити у магазині щось на прохання ізольованих пацієнтів. Саме для цього і збирають необхідні речі.

Читайте також: Як львівський бізнес допомагає боротись із коронавірусом

«Це нормальна світова практика, для життєзабезпечення все є, але з доглядовими речами сприяють волонтери», – говорить Андрій Васько.

Ігор Берник додає, що інфекційна лікарня має бути готовою до прийому невідомої кількості пацієнтів, саме для цього і роблять запаси, щоб у разі потреби забезпечення було на 100%.

Читайте також: Пацієнта має цікавити кисень, а не тести на коронавірус. Експертка ЮНІСЕФ про загрозу від СOVID-19

Андрій Васько каже, що  у разі великої кількості пацієнтів із коронавірусом, медики, імовірно, працюватимуть вахтовим методом і перебуватимуть у лікарні по два тижні.

Водночас він додає, що якщо усі дотримуватимуться правил карантину, то у Львівщини є шанс на те, що піку не буде, а буде лише зростання захворюваності на деякий час.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!