У ЛОДА пояснили, чому Самбір потрапив у червону Covid-зону

6771 0
Станом на 14 серпня у Самборі на Covid-19 офіційно захворіли 178 людей, а у Самбірському районі – 130.
Фото: freepik

Фото: freepik

14 серпня державна комісія з питань ТЕБ і НС віднесла всю Львівську область до помаранчевої зони за епідситуацію з коронавірусом, а Самбір – до червоної.

Читайте також: Друга хвиля. Які ще лікарні розгортають для хворих з Covid-19 на Львівщині

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, із 17 серпня у Самборі запрацюють нові обмеження, що стосуватимуться культурних заходів, закриття спортклубів та обмеження роботи ТРЦ і магазинів, а транспорт, що курсує через Самбір, буде працювати лише на висадку пасажирів.

«За останні 7 днів там є динаміка росту захворювань. Відповідно, три показники по Самбору відповідали критеріям червоної зони», – розповів Орест Чемерис.

Ідеться про показники: заповненість лікарень, рівень тестувань та кількість нових хворих за 14 днів. Станом на 14 серпня у Самборі на Covid-19 офіційно захворіли 178 людей, а у Самбірському районі – 130.

Читайте також: На Львівщині більше почали хворіти на двобічне запалення легень

Рішення про нове зонування запрацює з 17 серпня. Його можуть переглянути через 14 днів. Решта Львівщини ввійшла до помаранчевої зони. Загалом Орест Чемерис називає ситуацію з коронавірусом на Львівщині стабільною, адже хоч і показники нових хворих високі, відсоткове співвідношення до кількості тестів у межах норми. Останній тиждень кількість ПЛР-тестів на добу перевищує півтори тисячі.

Вікторія Ейсмунт

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!