У ЛОДА пояснили, як працівники з приміських сіл мають добиратись на роботу у Львів

11378 0
Для критично важливих підприємств організують спецрейси.
фото: lvivport.com

фото: lvivport.com

Від 12:00 на Львівщині припинене приміське автобусне сполучення. Тобто мешканці Зимної Води чи Пустомит до Львова добратись не можуть. Але для працівників тих підприємств, що впливають на життєдіяльність області, організують спеціальні рейси. Про це сказав заступник голови ЛОДА Тарас Грень, інформує пресслужба ЛОДА.

Читайте також: У Львові за ніч зросла кількість госпіталізованих з підозрою на коронавірус

«Є нерегулярні пасажирські перевезення. Їх замовниками можуть бути підприємства, установи, організації, які дійсно потребують доїзду з метою забезпечення життєдіяльності області. Такі маршрути будуть», – каже Тарас Грень.

За його словами, наразі напрацювали близько 540 маршрутів. Ідеться передусім про медзаклади, про критично важливі підприємства та про установи, без яких область не може функціонувати. Тарас Грень наголошує, що цими маршрутами не зможе скористатись просто хтось охочий.

«Якщо ви хочете кудись доїхати, зважте ще раз, чи це вам потрібно. Це буде довезення конкретних людей до об'єктів критичної інфраструктури», – каже він.

Відповідно, графіки розроблятимуть для потреб підприємств, що мають повідомити про них ЛОДА. Замовниками послуг будуть самі підприємства та установи, але, каже посадовець, під координуванням ЛОДА. Щодо переліку перевізників, які виконуватимуть ці спецрейси, то його поки що не затвердили. Перевезення для працівників мають бути безкоштовними.

Читайте також: Коронавірус і карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Тарас Грень нагадує, що діє пряма заборона на пасажирські перевезення і за нелегальні перевезення встановили адміністративну відповідальність у розмірі до 170 тис. грн і кримінальну – обмеження або позбавлення волі. Це контролюватимуть або за допомогою рейдів, або встановленням постів. Утім, питання контролю доопрацьовують, каже Тарас Грень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!