Чи всі школи Львівщини перейдуть із понеділка на дистанційне навчання

14474 0
У червоній зоні зможуть працювати ті заклади, де провакциновані 100% працівників.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Із 1150 закладів загальної середньої освіти, які є у Львівській області, близько тисячі працюють у звичайному очному режимі. Там провакциновано 80% і більше працівників шкіл. Деякі школи наближаються до позначки у 100% провакцинованих. Проте, в якому форматі школи Львівщини працюватимуть вже з понеділка, точно не відомо, адже цілком ймовірно, що можемо перейти у «червону» зону карантину. Про це під час сьогоднішнього брифінгу зазначив директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

На запитання журналістки Тvoemisto.tv про те, як працюватимуть школи Львівської області з наступного тижня – дистанційно, як це буде у Львові, чи очно, оскільки є чимало вакцинованих вчителів, Орест Чемерис відповів:

«У червоній зоні зможуть працювати ті навчальні заклади, де провакциновано 100% вчителів».

Після уточнення журналіста, що ми наразі ще не в червоній зоні, посадовець відповів коротко: «Будемо».

«Як працюватимуть школи з наступного тижня, знатимемо після рішення обласної ТЕБ і НС», – додав головний освітянин Львівщини Олег Паска.

Попередньо, обласна комісія з ТЕБ і НС засідатиме завтра. У міськраді Львова повідомили, що із 18 жовтня, понеділка, учні 5-11 класів переходять на тиждень на дистанційне навчання (крім садочків та початкових класів), а з понеділка, 25 жовтня, школи йдуть на осінні канікули до 31 жовтня.

Читайте також: «Ми здолали майже 60% шляху в боротьбі з Сovid-19», – епідеміологиня Наталія Виноград

За словами Ореста Чемериса, спочатку буде рішення державної комісії з ТЕБ і НС, який визначить зонування і обмеження, потім має засідати обласна комісія. Але навіть якщо ми надалі залишимося в «помаранчевій» зоні, обласна комісія може приймати певні додаткові обмеження, які будуть обов’язкові до виконання.

До речі, найкраще в розрізі районів вакцинацію вчителі пройшли у Яворівському, Стрийському та Золочівському районі. Тут вакциновано 80% і більше відсотків освітян. Найгірша ситуація у Дрогобицькому районі.

Середній показник вакцинації щодо вчителів складає 80%. Що стосується працівників дошкільних закладів, то трохи менше – в межах 60%. При тому, що за минулий тиждень показник зріс на 20%.

Нагадаємо, за минулу добу лабораторні центри Львова та Львівщини провели 1796 ПЛР-тестів. З них 978 – позитивні, 550 – львів’яни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!