У ЛОДА звернулись в поліцію щодо платних автобусів на польсько-українському кордоні

1966 0
Кажуть, автобуси для тих, хто повертається в Україну – безкоштовні.
Фото: Держприкордонслужба

Фото: Держприкордонслужба

У неділю, 26 квітня, у соцмережах та деяких львівських ЗМІ з'явилась інформація про те, що у пункті пропуску «Краковець» на польсько-українському кордоні з людей збирають по 50 злотих за те, щоб провезти їх 500 метрів з території Польщі на територію України.

Читайте також: В уряді оприлюднили новий список міст світу, звідки будуть евакуювати українців

У ЛОДА кажуть, що автобуси мають бути безкоштовними. Ідеться про автобус ГУ ДСНС України у Львівській області та про додатково залучені у разі потреби автобуси АТП області.

«24 квітня цього року поліцією розпочато перевірку на підставі звернення громадянина щодо оплатного перевезення через державний кордон України. Проведеною перевіркою встановлено, що оплата за перевезення здійснювалась на території Республіки Польща. За зверненням Львівської ОДА нацполіція розпочала додаткову перевірку за фактами платного перевезення громадян через державний кордон», – цитує пресслужба ЛОДА керівника Нацполіції у Львівській області Василя Віконського.

У ЛОДА кажуть, що жодним чином не причетні до платних перевезень через державний кордон та не сприяли таким перевізникам.

«ЛОДА при додатковій потребі в транспортних засобах для перевезення  через контрольно-пропускні пункти на території Львівської області, в межах своїх повноважень, сприяє залученню автотранспортних підприємств області для забезпечення перетину кордону людьми, які потребують таких перевезень», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд ввів заборону на виїзд з України з туристичною метою

Перевезення автобусами ГУ ДСНС Львівщини і автобусами підприємств Львівської області, що були залучені ЛОДА, відбувається на безоплатній основі.

Додамо, в Україні вже місяць закриті кордони, але на деяких пунктах пропуску кордон можна перетнути власним автомобілем. Для тих, хто не має автівки, у Краківці відкрили можливість пішого перетину.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!