У Лондоні пішов із життя відомий львівський меценат Гері Боумен

5558 0
Англійський бізнесмен українського походження багато років був одним із жертводавців Центру «Джерело».
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

У Лондоні помер 68-річний англійський бізнесмен українського походження, який займався благодійністю в Україні, зокрема у Львові, йдеться на сторінці у Фейсбук Мистецької галереї Гері Боумена.

«З превеликим сумом повідомляємо, що не стало чуйної людини, активного благодійника-мецената і просто чудової людини Гері Боумена (Романа Оленича), який упокоївся цими днями в Лондоні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові закрилась мистецька галерея Гері Боумена

Гері Боумен багато років був одним із жертводавців Центру «Джерело».

«Його ім'я –  Роман Оленич, а ще ми його називали – Гері Боумен. Він був англійським меценатом українського походження. Він був завжди усміхнений, у нього вдома завжди були раді гостям. Мріяв про багато музичних проектів, любив підтримувати молодих музикантів і художників, та й сам музикував. Він був багато років одним із жертводавців Центру «Джерело», а одного року забезпечив усю потребу в благодійних коштах», – згадує на своїй сторінці Наталія Середжук.

Довідково

Англійський бізнесмен українського походження, почесний президент Федерації спортивного покеру України Гері Боумен народився 21 лютого 1952 року у Великій Британії, хоч його мати була з Бродів, батько з Лемківщиши.

Займався благодійністю в Україні, зокрема, у Львові. Зокрема, у 1996 р. він пожертвував мільйон доларів для олімпійської збірної України, яка дебютувала самостійною командою на літніх Олімпійських іграх в Атланті. З 2005 р. проживав в Україні та займався громадською і благодійною діяльністю.

Як йдеться на сторінці Центру «Джерело», Роман Оленич був приятелем одної із співзасновниць Центру – Зені Кушпети. Разом вони ходили в Торонто до української школи, виступали та брали участь у вертепах. Роман знав по імені багато дітей та молоді Центру і щоразу в час чергового візиту щиро радів обіймам та посмішкам його друзів!
 

У 2009 р. Гері Боумен виступив ініціатором створення однойменного Благодійного фонду у Львові, що опікувався дітьми з особливими потребами. Також при Фонді була створена художня галерея, головною спеціалізацією якої було сучасне мистецтво: живопис, скульптура, графіка, фотографія. Крім українських авторів, тут виставляли свої роботи майстри зі США, Канади, Європи. Мистецька галерея Гері Боумена припинила роботу в лютому 2020 р. після 10 років свого існування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!