У Лондоні вулицю біля російського посольства перейменують на честь Києва

751 0
Перейменування є жестом, щоб відзначити хоробрість України.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Частину лондонської вулиці перейменують на Kyiv Road у першу річницю російського вторгнення в Україну. Про це повідомляє Sky News.

Ділянка вулиці Bayswater Road неподалік від посольства РФ, що пролягає від Palace Court до Ossington Street отримає нову назву: Kyiv Road.

Напередодні ця вулиця була розфарбована в кольори українського прапора на знак протесту проти дій РФ. Голова Вестмінстерської ради, Адам Хуг, назвав прохання про перейменування вулиці на Kyiv Road «відповідним жестом», щоб відзначити хоробрість української громади та показати, що їхня боротьба займає помітне місце в місті.

Один із засновників активістської групи Led by Donkeys Бен Стюарт прибув до посольства вранці, 23 лютого,  з натовпом волонтерів, оснащених чотирма тачками та 265 літрами галонами синьої й жовтої фарби.

Аби розфарбувати дорогу, активісти перекинули тачки з фарбою на дорогу і розмазали її мітлами, решту справи зробив лондонський транспорт, який розмазав її так, що утворився гігантський український прапор прямо перед посольством. 

За даними мерії, в Лондоні наразі проживає 16 000 українських біженців. Посол України у Великій Британії вважає перейменування «символом солідарності з українським народом і даниною його незламному духу перед обличчям агресії».

Сьогодні буде встановлено новий дорожній знак Kyiv Road, а Мармурова арка поблизу також буде підсвічена українськими кольорами. Це не перший випадок, коли інші країни висловлюють свою підтримку Україні, зокрема Литва назвала вулицю у Вільнюсі, що веде російського посольства, на честь героїв України, а Естонія назвала площу у Таллінні площею України.

 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!