У Львові кількість туристів з Саудівської Аравії зменшилася більш ніж удвічі

6631 0
За відвідуваністю Львова туристи з Саудівської Аравії займають третє місце.

У Львові порівняно з літнім періодом кількість туристів із Саудівської Аравії зменшилася у 2-2,5 рази. У липні-серпні вони були на першому місці, натомість, за аналітикою міського Центру розвитку туризму, за останній тиждень вони вже займають третю позицію. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник центру Віталій Кулик.

«Треба розуміти, що літній період для них був сезонний. І це не настільки пов’язано із забороною на в’їзд у європейські країни, яка й надалі залишилася. Крім того, що в них в’їзд був не у всі країни заборонений. Наприклад, Австрія для них була відкрита. Напрямок до Львова для них був цікавий. Також хороша пропозиція від їхнього лоукостера – компанії Flynas. Сезонність відіграла свою роль», – каже він.

Читайте також: Чого потребують туристи з Саудівської Аравії на Львівщині. 7 спостережень

Нинішня температура повітря в Україні для них трохи низька, більш комфортною є +20°. Крім того, з вересня розпочався активний робочий період і більшість людей повернулися з відпусток. Це – нормальний природний процес, додає Віталій Кулик.

На сьогодні за кількістю відвідувань у Львові лідирують туристи з Туреччини та Польщі, їх майже порівну. Громадяни Саудівської Аравії займають третє місце.

«Влітку туристи з Саудівської Аравії в нас завжди були першими. Така тенденція зберігалася до середини вересня. Після них йшли поляки, турки і білоруси. За нашим аналізом, останнього тижня Туреччина і Польща домінують, також трохи німців приїздили, а решта ринків залишаються стандартні. Попри те, Саудівська Аравія тримається в топ-4», – говорить Віталій Кулик.

Читайте також: Шанс на відновлення. Як Львів стає центром для туристів з Саудівської Аравії

Нагадаємо, що 3 липня у Львові приземлився перший регулярний рейс із Саудівської Аравії. Лоукостер із Саудівської Аравії Flynas літає з Ер-Ріяду до Львова щовівторка і щосуботи. Також 7 липня авіаперевізник запустив ще один рейс Джедда – Ель-Касим – Львів. Його виконує двічі на тиждень – у середу та в неділю. Авіакомпанія SkyUp з серпня також виконує рейс за маршрутом Даммам – Львів. 

Чим приваблює Україна та Львів зокрема туристів із Саудівської Аравії, читайте у матеріалі на Тvoemisto.tv.

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!