У «Львівобленерго» пояснили, чому вводять графіки, якщо кількість спожитих кіловат не зменшується

3707 0
У «Львівобленерго» зазначили, що в енергосистемі має зберігатись постійна рівність між тим, скільки електроенергії виробляється в цю хвилину і скільки споживається.
Фото умовне

Фото умовне

Через постійні масовані ракетні удари рф по енергетичній інфраструктурі України у всіх містах запроваджені відключення світла. Відключення відбуваються для того, аби забезпечити баланс між виробництвом та потужністю споживання електроенергії в режимі реального часу, показником якого є частота в енергосистемі.

Джерело: «Львівобленерго»

У «Львівобленерго» зазначили, що в енергосистемі має зберігатись постійна рівність між тим, скільки електроенергії виробляється в цю хвилину і скільки споживається.

«До атак на енергосистему кожного дня вранці та ввечері суттєво збільшувалась потужність споживання (все вмикали у розетки, адже збирались на роботу, або приходили додому), і це зростання покривалось за рахунок теплових та гідроелектростанцій. А після обстрілів окупантів можливості виробляти і доставляти електроенергію до споживачів суттєво обмежені», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суми в платіжках можуть зрости попри часті відключення світла, – YASNO

Крім того, загальний обсяг спожитих кіловат/годин не зменшується тому, що електроенергію використовують не лише вранці та ввечері, а більш рівномірно протягом доби. 

Нагадаємо, що керівник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко на запитання Tvoemisto.tv про те, чи допомагають відключення світла зменшити споживання, пояснив, що так, оскільки електроенергію вимикають в період пікового навантаження, коли енергосистема не може задовольнити рівень потреб споживачів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!