У львівській лікарні відкрили перший банк грудного молока. Фото, відео

1462 0
Потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області
Фото: 2day.kh.ua

Фото: 2day.kh.ua

Сьогодні, 5 серпня, у Львівській обласні лікарні відкрили банк молока, який дасть можливість швидше виходжувати передчасно народжених дітей та забезпечувати харчуванням усіх діток, які цього потребують. Заклад вдалось відкрити частково за бюджетні кошти та за допомогою меценатів. Про це йшлося під час стріму Tvoemisto.tv.

Загальна вартість проєкту становить 15 мільйонів гривень.

Для банку грудного молока закупили два найважливіші апарати, без яких відкриття було б неможливо. Аналізатор та пасталізатор грудного молока. Їхня вартість – близько 3 млн грн. 

Читайте також: Львівщина вперше отримала рідкісні ліки для дітей, які страждають на СМА

«Зараз ми починаємо працювати в тестовому режимі. Охочі, які б хотіли вигодовувати дітей своїм грудним молоком, вже були. Є внутрішньо-переселені мами з Київщини, де вже працює банк грудного молока. Вони хотіли стати донором або ж отримувати молоко» каже директорка банку грудного вигодовування Оксана Масняк.

За її словами, перш за все, банк грудного молока призначений для дітей з груп ризику, або ж новонароджені, чиї мами за медичними доказами не можуть годувати і мають ускладнення після пологів. 

Читайте також: У Львові збиратимуть кошти на реанімобіль для передчасно народжених дітей

Зазначимо, що потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області.

Антоніна Костик

Фото та відео Марти Байдаки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!