У дитячій лікарні на Орлика відкрили нове відділення. Перших пацієнтів вже лікують

5858 0
Лікування у відділенні проходитимуть важкі пацієнти після нейрохірургічних, реконструктивних операцій та після трансплантацій.
Фото: Невідкладна допомога на Орлика

Фото: Невідкладна допомога на Орлика

У Львівській міській дитячій клінічній лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, запрацювало нове відділення інтенсивної терапії. Лікування тут проходитимуть важкі пацієнти після нейрохірургічних, реконструктивних операцій та після трансплантацій. Про це Тvoemisto.tv розповів головний лікар дитячої лікарні Дмитро Квіт.

Читайте також: Дитяча лікарня на вулиці Орлика у Львові отримала ліцензію на трансплантацію органів

За його словами, наразі новостворене відділення розраховане на 6 ліжок, проте найближчим часом його хочуть розширити до 12-15 ліжок.

«Станом на ранок у відділенні інтенсивної терапії перебуває двоє малих пацієнтів. Одна дитина, якій лише 4 місяці, лежить після важкої операції на кишково-шлунковому тракті, а другу перевели до нас із Червоноградської лікарні, в якої патологія мозку. Зараз відділення розраховане лише для шести пацієнтів, але найближчим часом від міської ради очікуємо кошти на доукомплектування, після чого зможемо збільшити ліжкомісця», – каже Дмитро Квіт.

Як зазначив головний лікар дитячої медустанови, у відділення госпіталізовуватимуть пацієнтів до і після важких операцій на шлунково-кишковому тракті, нейрохірургічних операцій, пов’язаних з пухлинами і всіх важких хірургічних втручань у дітей віком від місяця до 18 років.

Читайте також: Дитяча лікарня на вулиці Орлика у Львові отримала ліцензію на трансплантацію органів

У подальшому, з розвитком трансплантації, цей підрозділ займатиметься трансплантованими хворими, а також тут організують гемодіаліз.

«Раніше у нас було лише загальне реанімаційне відділення на 12 ліжок. Сюди поступали всі важкі хворі – і ті, хто після операцій, і ті, кого привозили з вулиць без свідомості, з різними захворюваннями, інколи алкогольними отруєннями. Відтак, ті важкі пацієнти, яким провели хірургічні втручання перебували разом з ними, хоч вимагають особливої опіки, спокою і максимальної ізоляції від ймовірного контакту з інфекційними хворобами. Тому ми організували це відділення», – зазначає співрозмовник.

Нагадаємо, що Львівська міська дитяча клінічна лікарня на вулиці Орлика отримала ліцензію на трансплантацію органів та паліативну допомогу. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!