У Львівській філармонії відбудеться концерт пам'яті Мирослава Скорика

1358 0
Ця подія стане закриттям 119-го концертного сезону Львівської національної філармонії та філармонійного Академічного симфонічного оркестру.
Фото: Євгеній Кравс

Фото: Євгеній Кравс

Завтра, 13 липня, о 18.00 у Львівській філарамонії відбудеться концерт пам’яті видатного композитора Мирослава Скорика. Ця подія стане також закриттям 119-го концертного сезону Львівської національної філармонії та філармонійного Академічного симфонічного оркестру. Про це повідомили на сторінці філармонії. 

На концерті виступлять: Оксана Рапіта (фортепіано), Лідія Футорська (скрипка) та академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії.  

Читайте також: Серед нас був геній, або Чому музику Мирослава Скорика люблять усі

У програмі:

  • Моріс Равель (1875–1937). «Павана на смерть інфанти» (1899)
  • Мирослав Скорик (1938–2020). Концерт № 2 для фортепіано з оркестром (1982)
  • Клод Дебюссі (1862–1918). «Маленька сюїта» (1889)
  • Мирослав Скорик. Концерт № 2 для скрипки з оркестром (1990)
  • Богдана Фроляк (1968). «Adagio пам’яті Мирослава Скорика» (2021)

 

Вартість квитків становить від 150 гривень. 

Нагадаємо, що Мирослав Скорик помер 1 червня 2020 року у Києві. 3 червня в столичному патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ відбулося прощання з композитором. Поховали Мирослава Скорика на Личаківському кладовищі у Львові. Львівській філармонія присвоїли його імя.

Для довідки

Мирослав Скорик – український композитор і музикознавець. Герой України (2008). Він був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, художнім керівником Національної опери України, член-кореспондентом Академії мистецтв України, кандидатом мистецтвознавства, завідувачем кафедри композиції Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка, головою Львівського відділення Спілки композиторів.

Твори Мирослава Скорика регулярно виконують в Україні, а також в Німеччині, Франції, Австрії, Голландії, Болгарії, Чехії, Польщі, Великобританії, США, Канаді та Австралії. Він часто виступав як диригент, піаніст, виконуючи власні твори.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!