Політична реклама

У Львівській філармонії відзначатимуть 170-річницю Миколи Лисенка

1504 0
22 та 25 березня 2012 року у Львівській філармонії відбудуться святкові концерти, присвячені вшануванню 170-ої річниці від дня народження композитора та громадського діяча Миколи Лисенка. Серед них - концерт «Перлини української класики» з примадонною оперної сцени Вікторією Лук’янець та Камерним хором «Глорія» та

22 березня о 18.00  в Урочистій академії візьмуть участь: народна артистка України Людмила Посікіра, заслужені артисти України Етелла Чуприк, Оксана Рапіта, Орест Сидір, Олег Лихач, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів,  а також капела бандуристів ЛНМА ім. М. Лисенка, хор студентів ЛНМА ім. М. Лисенка, хор оперної студії та симфонічний оркестр оперної студії ЛНМА ім. М. Лисенка. Із словом про композитора виступить доктор мистецтвознавства, професор, завідувач кафедри історії музики Любов Кияновська. 

25 березня о 18.00 на концерті «Перлини української класики»  виступить примадонна оперної сцени, неперевершена Вікторія Лук’янець, а також Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії та Камерний хор «Глорія» під диригуванням Володимира Сивохіпа. Прозвучать арії і сцени з опер Миколи Лисенка, популярні романси, пісні на слова Тараса Шевченка.  Співачка Вікторія Лук’янець спеціально підготувала оперний репертуар Лисенка, а також його романси, які вперше прозвучать на філармонійній сцені.

Генеральний директор Львівської філармонії Володимир Сивохіп, який у концерті з оперною дівою Вікторією Лук’янець  виступає також  і як диригент-постановник, зазначив: «Вікторія Лук’янець виконає загальновідомі твори, проте ці твори  раніше виконувалися в оригіналі під фортепіано. Вперше вони прозвучать під акомпанемент оркестру. Також вперше прозвучать фрагменти з не менш відомої опери М. Лисенка «Енеїда», фрагменти творів «Наталка-Полтавка», «Різдвяна ніч», «Тарас Бульба». Це відомі опери, які неодноразово ставилися на українських оперних сценах».  

Нагадаємо, що цього року, окрім 170-річчя від дня народження Миколи Лисенка, виповняється також і 100-річчя від дня його смерті. Творчість Миколи Лисенка надзвичайно багатогранна: від опер до обробок українських народних пісень, від монументальних хорів до вишуканих фортепіанних мініатюр. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!