У Львівській філармонії збиратимуть кошти на пам’ятник Вербицькому

1735 0
У неділю, 23 серпня, о 17:00 год. у Львівській обласній філармонії відбудеться концертна програма до Дня Незалежності за участю відомих творчих колективів і солістів Львова.

Провідний соліст Львівської опери Петро Радейко, лауреат  першої премії I Міжнародного фестивалю української ретро-музики імені Богдана Весоловського Ліліана Раврух, Львівський муніципальний хор «Гомін» (художній керівник та диригент Руслан Ляшенко), композитор Михайло Олійник, а від Львівської обласної філармонії – Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок» (мистецький керівник Андрій Яцків). Щодо учасників-гостей, то унікальною нагодою буде знайомство з творчістю Лариси Ковальчук – бандуристки з Австралії. Лариса Ковальчук – професійна бандуристка й співачка. Це перший спільний проект Лариси Ковальчук та Львівської обласної філармонії.

Читайте також: Пам’ятник Вербицькому у Львові: стиль, локація, вартість

Лариса Ковальчук виконає українські народні пісні. Твори у виконанні Петра Радейка добре відомі для львівської публіки, і вже мають своє реноме – пісня «Мамо, не плач», присвячена пам’яті Небесної Сотні, пісні з авторського проекту «Мелодія». Михайло Олійник бере участь у концерті, як піаніст та композитор. Ведучою концерту буде відома на львівських теренах кандидат мистецтвознавства Оксана Король. Концерт триватиме близько півтори години.

О 15:30 у фойє філармонії розпочнеться аукціон-презентація, присвячений збору коштів для встановлення пам'ятника Михайлу Вербицькому, автору Гімну України.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!