У Львівській громаді інвентаризують МАФи, лише частину з них легалізують

945 0
Міська комісія від департаменту містобудування об’їхала понад 220 тимчасових споруд в 12 населених пунктах.
Фото: Любомир Зубач

Фото: Любомир Зубач

У Львівській громаді інвентаризують тимчасові споруди. Станом на 22 лютого міська комісія від департаменту містобудування об’їхала понад 220 МАФів в 12 населених пунктах. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

За його словами, найбільше кіосків виявилося у Винниках (65), Дублянах (57), Рудному (42) і Рясне-Руському (19). Більшість із цих тимчасових споруд розташовані на приватних ділянках. 

Читайте також: У Львові демонтують ще шість МАФів

«В грудні минулого року була прийнята ухвала, яка врегульовує певні питання по тимчасових спорудах. Зокрема, однією з норм була інвентаризація тимчасових споруд, МАФів тих населених пунктів, які доєдналися до Львова в межах створення ОТГ. Таку роботу ми почали спочатку року, ще не всі населені пункти проінвентаризовані, тому висновків не можемо ще робити», – зазначив Любомир Зубач в коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: На площі Двірцевій у Львові демонтують незаконну споруду

Він також сказав, що серед перевірених споруд є такі, що вже не провадять підприємницької діяльності, а також такі, що розміщені без правових підстав, ніколи їх не мали чи оформлені як об’єкти нерухомості.

«Ми побачили певні цікаві речі, які відповідають тим стандартам, які ми намагаємося впровадити в межах впорядкування МАФів на території Львова. З тих споруд, що там є, не всі плануються до легалізації», – пояснив він.

Додамо, що після інвентаризації результати обстежень перевірить комісія. Після цього будуть рекомендації, кого включати в комплексну схему розміщення ТС і видавати паспорти прив’язки, а кого потрібно прибрати.

Нагадаємо, напередодні виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про демонтаж ще двох тимчасових споруд – на вул. Городоцькій, 85 та Виговського, 69. 

Ірина Давосир

Фото: Любомир Зубач

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!