У Львові лікарі витягнули з критичного стану 51-річну жінку, яка 33 дні була на апараті ШВЛ

5975 0
Тепер жінка дихає самостійно.
Фото: freepik

Фото: freepik

Лікарям відділення реанімації обласної інфекційної лікарні вдалось від’єднати 51-річну пацієнтку від апарату ШВЛ, на якому вона перебувала 33 дні

Як розповів Tvoemisto.tv завідувач відділення інтенсивної терапії Віктор Токарєв, жінка із передмістя Львова поступила до них 28 квітня. Коронавірусну інфекцію їй діагностували в інфекційній лікарні.

Читайте також: Пів сотні медиків лікарні швидкої допомоги, де був спалах Covid-19, уже одужали

«У неї була пневмонія, яка важко піддавалася лікуванню. На 5 день пацієнтку перевели у реанімацію, на 7-мий день, враховуючи розвиток легеневої недостатності, її інтубували і перевели на апарат ШВЛ», – розповів звідувач відділення.

Стан жінки наближався до критичного через низький газообмін, гіпоксію. Однак після двох тижнів її вдалося стабілізувати і на 33-тій день жінку від’єднали від апарату ШВЛ.

Такі випадки в Україні поодинокі, але вони трапляються. За словами лікаря, перебіг хвороби залежить і від самого організму людини, і від догляду під час штучної вентиляції легень. «Пацієнт лежить нерухомо, тому весь догляд забезпечує персонал – викладає у різні положення, харчує, проводить процедури. Це все привело до позитивного ефекту», – пояснив Віктор Токарєв.

Зараз жінка почувається непогано, самостійно їсть, хоч вона ще достатнього ослаблена і має кисневу залежність.

Читайте також: На Львівщині вже понад 400 хворих на Covid-19 медиків. У яких лікарнях хворіють

За словами завідувача, зараз відділення інтенсивної терапії переповнене. У лікарню поступають пацієнти як похилого віку, так і працездатного від 40 років. Все більше важчих пневмоній.

«У критичних станах застосовуємо інтенсивну терапію, підключаємо апарати ШВЛ, але оскільки йде важке ураження легень, то не завжди вдається врятувати пацієнта. Тому ситуація залишається напруженою», – підсумував лікар.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!