У львівській квартирі рятувальники виловили 15 кажанів. У чому небезпека

4158 0
Всі види кажанів, що поширені на території нашої країни, занесені до національної Червоної книги.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У вівторок, 24 серпня, у Львові на вул. Княгині Ольги в одній із квартир рятувальники виловили 15 кажанів. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

Рятувальники розповіли, що на вулиці Княгині Ольги, 8 на 7-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку, в одну з квартир залетіли кажани. Вони виловили 15 кажанів та випустили в природне середовище.

Читайте також: У Львові 16-річного хлопця укусив кажан, який уночі залетів у прочинене вікно

Зазначимо, що всі види кажанів, що поширені на території нашої країни, занесені до національної Червоної книги та потребують охорони. Однак кажани є природним резервуаром та носіями багатьох інфекційних, вірусних захворювань. Серед них – атипова пневмонія, MERS, вірус Ебола, вірус сказу, грипу тощо.

За словами головної епідеміологині Львівщини Наталії Тімко-Іванченко у коментарі Tvoemisto.tv, у разі, якщо когось укусив кажан та було ослинення, треба отримати щеплення від сказу. У Львові та області є травмпункти, куди люди, яких укусила така тварина, можуть звернутися цілодобово і отримати перше щеплення. Наступні – за місцем проживання. Якщо на якійсь території вакцини немає, то медики передають вакцини з однієї території на іншу, де вона потрібна. Вакцинація є безкоштовною, нею забезпечує держава.

Читайте також: Львівські лікарі лікують 17-річного хлопця, в руках якого вибухнула пляшка

Нагадаємо, у Львові посеред ночі 16-річного хлопця укусив кажан, коли той спав у своїй квартирі. Юнака госпіталізували у лікарню та надали всю необхідну допомогу. Це перший випадок за останній час в області. У лікарні провели хірургічну обробку рани та екстрене щеплення антирабічною вакциною проти сказу. Упродовж місяця хлопець повинен отримати п’ять таких щеплень від сказу. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!