У львівській лікарні хірурги зі США прооперують дітей із вадами серця

3349 0
У планах – провести 20 хірургічних втручань різної складності.
Фото: 1 ТМО

Фото: 1 ТМО

Упродовж двох тижнів американські кардіохірурги із благодійної організації Novick Cardiac Alliance (США) проконсультують та прооперують дітей від перших тижнів життя та дорослих із вадами серця з усієї України. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У планах – провести 20 хірургічних втручань різної складності. Це будуть як відкриті операції, так і ендоваскулярні.

Читайте також: У Львові збирають кошти на обладнання для операцій онкохворим дітям

«Наша мета – рятувати серця українців у своїй країні. Особливо найменших пацієнтів, розвиваючи дитячу кардіохірургію тут, на Заході України. Попри наявність в країні 49 кардіохірургічних центрів, операцій на серці виконують недостатньо. За потреби у 140 тисяч операцій у 2020 році їх зробили 18 435, а це – лише 10% від потреби», – кажуть у Першому територіальному медичному об’єднання Львова. 

Для тих, кому потрібна допомога, можна зателефонувати за номерами телефонів: 066 018 09 19, 067 118 09 19.

Читайте також: У Львові вперше дитині зробили пересадку нирки

Нагадаємо, що кардіохірурги у дитячій лікарні на Орлика, яка тепер у складі Першого територіального медичного об’єднання Львова, полагодили серце 5-річого хлопчика. Це була перша така операція у медзакладі. Дефект у серці хлопчика кардіохірурги усунули через розріз усього у 8 см.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!