У львівській лікарні прооперували чоловіка, який майже 10 років ходив навприсядки

2260 0
Зараз 57-річний чоловік вчиться заново ходити.
Фото: 1 ТМО

Фото: 1 ТМО

У Львові прооперували 57-річного чоловіка, який майже 10 років ходив навприсядки через «закам’янілі» колінні суглоби. Про це повідомляє Перше територіальне медичне об’єднання Львова.

Через хворобу ноги у 57-річного Ігоря зігнулися під кутом 90 градусів. Він міг пересуватися лише навприсядки. Випрямив ноги чоловік лише після двох надскладних операцій, які зробили у 8-ій міській лікарні Львова.

Читайте також: Львів’ян просять допомогти 5-місячній Соломійці, якій потрібна пересадка печінки

Десять років тому чоловік переїхав зі Львова до села та оселився на горищі батьківської хати. Горище було невисоким, тому під час ходьби доводилося підгинати ноги. Після першої зими у невисокому та прохолодному приміщенні Ігор помітив проблеми із ходьбою. Щоб розрівняти ноги, йому уже доводилося докладати зусиль.

Читайте також: У Львові прооперували хлопця з деформацією грудної клітки, застосувавши сучасну анестезію

За наступну зиму ноги чоловіка зігнулися під кутом 90 градусів і він більше нічого не міг з цим зробити. Хвороба прогресувала, утворилися контрактури обох кульшових суглобів, колінних, м’язів та сухожиль. Простіше кажучи – вони «закам’яніли» і пересуватися Ігор міг уже лише на колінах.

Лікарям довелося працювати не з м’язами та сухожилками, які були скороченими, а з кістками. Їх на обох ногах розрізали і фіксували імплантати в положенні, який відповідає природньому стану. Першу операцію на правій нозі Ігореві виконали одразу, другу – на лівій – місяць тому.

Зараз чоловік ще не бігає, але вперше за два останні роки він випрямляє ноги і робить кроки. Після тривалої реабілітації ліікарі кажуть, що Ігор зможе знову нормально ходити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!