У львівській лікарні швидкої допомоги планують відкрити лабораторію для діагностики Covid-19

4574 0
Відкриття можна чекати восени, каже міський голова Львова.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів сьогодні, 22 травня, під час брифінгу, що на базі львівської лікарні швидкої медичної допомоги восени планують відкрити дві лабораторії, в одній з яких робитимуть ПЛР-тести на коронавірусну інфекцію.

«Одна лабораторія – для ПЛР-тестування, а друга – для загальних аналізів, щоб усе було швидко. Все, що є у світі найновіше, має бути у нас, у Львові, бо що може бути дорожчим за здоров’я людей?», – сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Як зміниться львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг і all inclusive

Такі плани він аргументує тим, що лабораторії, які зараз проводять у Львові дослідження на Covid-19, не є у міському підпорядкування, тож місто не володіє інформацією на 100%.

За словами Андрія Садового, лабораторія у лікарні швидкої допомоги має запрацювати до осені. Міський голова каже, що зараз тривають тендерні процедури, утім, на сайті публічних закупівель Прозорро такої інформації наразі немає.

Додамо, з міського бюджету на ПЛР-лабораторію виділили 7 млн гривень, із яких 3 млн використають на облаштування приміщення під майбутню лабораторію, а 4 – на закупівлю відповідного обладнання.

Читайте також: За дві доби на Львівщині на Covid-19 захворіли ще 40 медиків. У чому причина

Нагадаємо, лабораторні тести на коронавірус у Львові роблять у Лабораторному центрі МОЗ у Львівській області, у лабораторії Інституту епідеміології Львівського національного медичного університету, у лабораторії військового госпіталю та в Центрі легеневого здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!