Карантин у Львові. У Львівській лікарні швидкої допомоги розповіли, як зараз будуть працювати

3336 0
В лікарні намагаються чітко розмежували потоки пацієнтів з респіраторними і не респіраторними захворюваннями.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Львівська лікарня швидкої допомоги не є профільним медичним закладом щодо хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію, вона визначена як резервна. На час карантину вона працюватиме лише з пацієнтами, які потребують невідкладної допомоги. Скасовані планові операції та госпіталізацію. Також заборонено відвідування хворих.

Про це Tvoemisto.tv під час відеоблогу розповів медичний директор з хірургічної та анестезіологічної допомоги цієї лікарні Юліан Голик.

Зокрема, за його словами, зараз в лікарні намагаються чітко розмежували потоки пацієнтів з респіраторними і не респіраторними захворюваннями.

Юліан Голик пояснив, якщо до них поступає пацієнт з респіраторною інфекцію, то його поміщають у спеціальний бокс-ізолятор. Після цього медперсонал у респіраторах та костюмах біозахисту має визначити експрес-тестами наявність чи відсутність коронавірусної інфекції. Далі, у випадку, якщо колронавірсна інфекція підтверджується, спеціальна екстрена медична бригада мала б транспортувати пацієнта в інфекційну лікарню.

Медичний директор з хірургічної та анестезіологічної допомоги повідомив, що раніше Львівська лікарня швидкої допомоги закупила 25 тестів на виявлення коронавірусної інфекції. 10 – було передано Львівській обласній інфекційній лікарні, зараз в наявності є 13 тестів. Два експрес-тести було використано щодо пацієнтів, які нещодавно повернулися з-за кордону і надійшли в лікарню. За словами Юліана Голика, вони дали негативний результат.

«Плануємо закупити ще мінімум 500 тестів, протягом 7-10 днів ми зможемо їх отримати. У четвер або п’ятницю приїде апарат, який визначає біомаркери коронавірусу з певною кількістю розхідників», – додав Юліан Голик.

Львівська лікарня швидкої допомоги уже отримала три апарати ШВЛ (штучної вентиляції легень). «Зараз у лікарні є 37 справних ШВЛ, відповідно лікувати вони можуть одночасно таку ж кількість людей. З них 10 наркозно-дихальних, а решта респіраторні в реанімації. Ще шість апаратів отримаємо найближчим часом», - розповів медик.  

Читайте також: Коронавірус і карантин у Львові. Оперативна інформація в один клік

Загалом Львів за два-три тижні буде забезпечений 100 апаратами штучної вентиляції легень. Також лікарня придбає лабораторію з біохімічними аналізаторами та 60 перфузорів – спиртових дозаторів.

Юліан Голик пояснив, що на це підуть власні кошти лікарні, міста, а також допомога від благодійників. Зокрема, 40 мільйонів надала Львівська міська рада для закупівлі медобладнання.

Юліан Голик також повідомив, що у Лікарні швидкої допомоги поки що немає тестів на грип, які б мали застосовуватися перед перевіркою на коронавірус. За його сльовами, вони є лише у Львівській обласній лікарні.

«Ми теж їх закупимо, щоб одразу розуміти чи це грип типу А або В чи коронавірусна інфекція», – каже він.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Максим Козицький закликає усіх небайдужих долучитись до збору коштів на медобладнання та засоби захисту для медичних закладів Львова та області.
 
Зокрема, Максим Козицький звертається до людей доброї волі, бізнесменів, депутатів усіх рівнів та меценатів. «Ми завжди були краєм відповідальних, свідомих, патріотичних, готових на жертовність і самопосвяту людей. У боротьбі з епідемією ми не можемо ділитися на політичні табори, на конфесії, на прихильників тих чи інших лідерів. Ми маємо стати єдиною, сильною, консолідованою нацією, яка готова гідно і з честю подолати чергове непросте випробовування! Мусимо діяти швидко та ефективно!», – ідеться у зверненні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!