У львівській лікарні швидкої допомоги уперше лапароскопічно видалили пухлину нирки

11769 0
Відкритої травматичної операції вдалось уникнути завдяки професійним лікарям.
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

У Львові в міській клінічній лікарні швидкої допомоги пацієнтові уперше видалили пухлину нирки методом лапароскопії. Про це ідеться на фейсбук-сторінці лікарні/

Пацієнт – 32-річний чоловік. Новоутворення у нього виявив випадково, коли обстежували хребет. У зріз зображення МРТ тоді потрапила ліва нирка, на якій лікарі і побачили маленьку пухлину.

«Попри невеликий розмір – усього 2 см – та була дуже небезпечною, бо розташовувалася фактично на ниркових судинах, мовою лікаря – «воротах нирки». Це значно ускладнювало операцію», – кажуть лікарі.

Читайте також: Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів

Зазвичай такі новоутворення видаляють класичним методом – за допомогою відкритої і сильно травматичної операції на нирці. Але новий завідувач урологічного відділення Володимир Дмитрів, кажуть у лікарні, запровадив лапароскопічні резекції, коли пухлини видаляються через маленькі розрізи.

Завдяки такій операції уже на четвертий день пацієнт без жодних скарг виписався із лікарні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!