У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили 10 надсучасних операційних

1932 0
Операційний блок лікарні вже має 23 кімнати для операцій.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, відкрили 10 нових надсучасних операційних кімнат. Загалом операційний блок лікарні тепер має 23 кімнати для операцій, проте згодом їх кількість планують збільшити до 36, повідомляє ЛМР.

Читайте також: Що зміниться у житті львів'ян з 1-го квітня. Головні новації

Нещодавно у лікарні завершили реконструкцію операційного блоку, обладнавши нові кімнати на 5-му поверсі за австрійським зразком. Зокрема, провели систему кисневого забезпечення, опалення та кондиціонування.

До кожної нової операційної кімнати є окремий вхід з коридору, але водночас між усіма кімнатами є переходи, що дозволяє хірургам переходити на інші операції або ж робити так звані поєднувані операції. Також є сучасні спільні мийки для лікарів.

За словами керівника лікарні швидкої допомоги Олега Самчука, операційні запрацюють відразу, як їх домиють, покварцують та довезуть у них обладнання.

«Загалом плануємо створити 36 операційних, бо багато пацієнтів звертається за допомогою. За останній рік у нас кількість операцій зросла на 50% по деяких нозологіях, і до 200% по хірургічному профілю. Тому операційні нам дуже потрібні», – каже Олег Самчук.

Читайте також: Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг та Аll Іinclusive

За його словами, раніше тут було старе обладнання. Зараз повністю завезені нові операційні столи і лампи, нове лапароскопічне обладнання, встановили автоматизовані розсувні двері, для миття рук зробили автоматичне водовідведення.

Відомо, що операційні кімнати також є на другому та четвертому поверхах операційного блоку лікарні, і їхню кількість згодом також планують збільшити. Тобто загалом в операційному блоці має бути 30 сучасних операційних: на кожному поверсі по 10. А ще 6 операційних буде в окремих відділеннях: по 2 операційні у кардіохірургічному відділенні, відділенні трансплантології та урологічному відділенні.

Загальна вартість облаштування операційних кімнат складає приблизно 23 млн грн, з яких 17 млн грн скерували з міського бюджету, решта – кошти благодійників.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело експрес-інтерв’ю з головним лікарем Львівської лікарні швидкої допомоги і розпитало що зміниться тут найближчим часом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!